Zwemvereniging de Eindhovense Watervrienden

Synchroonzwemmen

Welkom bij de synchroploeg van de Eindhovense Watervrienden!
Bij de synchroploeg zwemmen wij met het doel om plezier te hebben bij een andere soort van zwemmen. Ook trainen wij van jong tot oud en is er voor iedere leeftijd aansluiting te vinden. Met een team van trainers zorgen wij ervoor dat er naast de losse basis figuren voor diploma’s ook nummers in elkaar worden gezet die te zien zijn bij wedstrijden.

Wie mag er komen zwemmen?
Er kan bij de synchroploeg gestart worden als je in het bezit bent van zwemdiploma A en B en zwemvaardig bent. Er wordt wel gevraagd ook zwemdiploma C nog te behalen omdat er hier meer vaardigheid geoefend wordt.

Voor een proefles kan er gemaild worden naar het bovenstaande e-mailadres. Hier wordt zo spoedig mogelijk op geantwoord.

Trainingen
Tijdens de training wordt er gewerkt aan de techniek en vaardigheid van de zwemsters. Ook is het oefenen van ritme een belangrijk aspect. Dit gebeurt daarom ook regelmatig bij de trainingen. De techniek is belangrijk voor de diploma’s die gaan van H tot A. Het eerste diploma wat je behaald voor de basis oefeningen is dus het diploma H.

Alle trainingen zijn in het Pieter van de Hoogenband Zwemstadion (Tongelreep) op de maandag- en donderdagavond.

 

Wedstrijden
De wedstrijden zijn verdeeld in leeftijds- en diploma categorieën. Voor de beginnende zwemsters is er ieder jaar een wedstrijd. Voor de zwemsters tussen de 13 en 18 jaar (junioren) en de zwemsters vanaf 19 (senioren) is er voor iedere categorie iedere twee jaar een wedstrijd. Ook hebben we voor de junioren en senioren samen een tweejaarlijkse wedstrijd. Voor iedere wedstrijd wordt er natuurlijk hard getraind, we hebben voor de jongste leeftijden twee soorten nummers een groepsnummer en een duet. Zodra de zwemsters ouder worden dan kan er ook nog een solo gezwommen worden. Er hoeft echter nooit alleen getraind te worden je hebt altijd een trainer die je helpt bij de nummers.

Trainingstijden
De synchroploeg traint op maandag en donderdag. Voor iedere training is er een gezamenlijke opwarming om 18.50. Voor het eerste uur is de training op maandag van 19.00-19.45 en op donderdag van 19.00-20.00.

Voor de ervaren zwemster (met diploma E is de training op
maandag van 19.00-20.30 en op donderdag van 19.00-21.00.

Wij hopen zo genoeg geïnformeerd te hebben en je binnenkort te zien op een training!

.