In 2021 heeft de Eindhovense Watervrienden de zwemactiviteiten van de Eindhovense Gehandicapten Sportvereniging overgenomen. Met Uniek Zwemmen verzorgen de vrijwilligers van de Eindhovense Watervrienden elke dinsdagavond zwemmen voor mensen met een beperking in het Ir. Ottenbad in Eindhoven.

Recent zijn de mogelijkheden in het Ir. Ottenbad uitgebreid door de installatie van een lift met een hoger draagvermogen. We zijn verheugd dat we een nog verdere uitbreiding kunnen aankondigen waardoor nog meer inwoners van de regio Eindhoven met een beperking kunnen bewegen en plezier hebben in een zwembad.

Bij het maken van de plannen voor de verbouwing/nieuwbouw van de nieuwe Tongelreep heeft onder andere de Eindhovense Watervrienden aangedrongen om met de inrichting van bijvoorbeeld het recreatiebad rekening te houden met beperkingen die zwemmers kunnen hebben om het water in te gaan. Deze wens is meegenomen met de bouw van het nieuwe recreatiebad.

Met de komst van dit nieuwe recreatiebad, dat eind dit jaar geopend gaat worden, heeft de Eindhovense Watervrienden daarom besloten ook in de Tongelreep Uniek Zwemmen aan te gaan bieden. En wel op de donderdagavond van 19:00-20:00. Dan kunnen we nog meer sporters met een beperking in de regio Eindhoven een passende activiteit in het water bieden.

Quote Instructeur Jeroen van der Meulen: “Ik ben ontzettend blij dat we ook in de Tongelreep zwemactiviteiten voor mensen met een beperking kunnen gaan aanbieden”

Quote Voorzitter Liselote van den Broek: “Uniek Zwemmen past heel goed bij het doel van de Eindhovense Watervrienden: “Zwemmen voor iedereen”.

Er is inmiddels een basisteam gevormd, maar de Eindhovense Watervrienden zoeken nog extra vrijwilligers die willen meehelpen om zoveel mogelijk mensen met een beperking te kunnen laten bewegen in het water.

Geïnteresseerden die willen deelnemen aan de activiteiten van Uniek Zwemmen, of vrijwilligers die graag komen meehelpen kunnen zich melden op e-mailadres uniekzwemmen@eindhovense-watervrienden.nl, of bellen met 0499-460450 (graag in de avond, we zijn een vrijwilligersorganisatie).