Vrijwilliger worden

De Eindhovense Watervrienden

Wil jij vrijwilliger worden bij
De Eindhovense Watervrienden?

De Eindhovense-Watervrienden is een vereniging die 100% gedragen word door haar vrijwilligers. De vrijwilligers besturen de vereniging, regelen alles achter de schermen en verzorgen de lessen en de trainingen. Allemaal werken we samen om sporten en zwemonderwijs voor iedereen mogelijk te maken waarbij het plezier in zwemmen bij ons voorop staat!

Voor allerlei zwemactiviteiten kan je terecht bij de Eindhovense-watervrienden. Diploma zwemmen, trimzwemmen, wedstrijdzwemmen, synchroon zwemmen en sinds 2021 ook Uniek zwemmen.

Als vereniging bieden wij de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen binnen deze disciplines. Wil je zweminstructeur of trainer worden, dan verzorgen wij de opleiding daarvoor! Daarnaast kan je bij ons ook je EHBO en zwemmend-redden-zwembaden certificaat behalen.

Ook al zwemmen we allemaal op verschillende dagen en in verschillende baden, ieder jaar komen we met alle vrijwilligers samen voor een leuke functionarissen dag. En ook zien we elkaar bij andere activiteiten, zoals de kampen die verzorgt worden door de Jeugdcommissie.

We bestaan al meer dan 60jaar en dat is allemaal te danken aan onze vrijwilligers en leden! De reden waarom we al zo lang kunnen bestaan is omdat de watervrienden een gezellige en plezierig plek is om samen te komen. Er ontstaan hechte vriendschappen en veel vrijwilligers zien elkaar ook buiten het zwembad. Sommigen vinden het zo leuk dat ze ook nog een functie bekleden binnen een commissie of zelfs in het bestuur. De Wedstrijdploeg en de Synchroon ploeg organiseren jaarlijks hun WP of SC dag, waarbij ze allerlei leuken avonturen beleven. Onze zweminstructeurs organiseren een BBQ of een commissie een commissie-uitje.

“ Er is niks zo mooi als iemand te helpen iets te leren, en te delen
in de trots van het succes!”

Noud Holshuijsen

 

Vacatures

Assistent Zweminstructeur

Wil je graag leren lesgeven, maar heb je nog geen diploma’s. Dan is dit iets voor jou! Als nieuwe instructeur start je als assistent van een gediplomeerde instructeur en verzorg je samen zwemlessen.

Wat ga je doen?

De instructeur bereid de zwemlessen voor. Samen met de instructeur geef je de les. Je helpt niet alleen bij het ondersteunen van de instructeur maar gaat zelf ook leerlingen begeleiden en helpen het zwemmen
te leren.

Wanneer?

Maandagavond tussen: 19:00 – 21:00 uur
Dinsdagavond tussen: 19:15 – 20:30 uur

Toezichthouder en/of begeleider uniek zwemmen

Zwemmen met een beperking heeft begeleiding nodig om bijvoorbeeld te helpen met omkleden, te water gaan, als sportmaatje of om toezicht te houden. Om meer mensen met een beperking te laten zwemmen hebben we ook meer begeleiding nodig. 

Wat ga je doen?
We zijn op zoek naar vrijwilligers die op de dinsdagavond van
18:45-20:15 mee willen helpen als toezichthouder en/of het begeleiden van de zwemmers. Nog geen cursus of diploma behaald voor toezichthoudend?
Dan zijn er mogelijkheden om de benodigde cursus te gaan halen. 
Voor het helpen met omkleden of te water gaan is geen cursus benodigd. 

Wanneer?
Dinsdagavond tussen 18:45 – 20:15 uur

Klusjes

In het verlengde van het initiatief van de Gemeenten Eindhoven: Jijdoet040, introduceren wij nu ook bij de Eindhovense Watervrienden: Klusjes! Wil jij je graag inzetten als vrijwilliger, maar alleen wanneer het jóu uitkomt? Check dan met enige regelmaat deze pagina en onze social media kanalen om te zien waar jij ons mee kan helpen!

Op dit moment zijn er geen klusjes

 

Bestuursleden

Een vereniging zonder compleet bestuur is niet in staat om alle activiteiten uit te voeren op een verantwoorde manier. Op dit moment hebben we zelfs twee posities vacant in het bestuur:

Secretaris
als secretaris ben lid van het dagelijks bestuur van de vereniging. Niet dat je dagelijks activiteiten zal hebben, maar een dagelijks bestuur (Voorzitter, penningmeester en secretaris) is verantwoordelijk voor de vereniging.
Taken van een secretaris zijn onder andere: Vastleggen besluiten, organiseren bestuursvergadering, aanvragen jubilea, aanvragen van de VOG en het verzorgen van het jaarverslag (in samenwerking met de andere bestuursleden).

Algemeen lid
 Een algemeen lid is lid van het bestuur, en in neemt in overleg met de andere bestuursleden bepaalde taken op zich. Voorbeelden zijn bijvoorbeeld het organiseren van de Grote Club actie, marketing, meehelpen met organiseren evenementen, zoeken van een sponsor.

 

.