Zwemvereniging de Eindhovense Watervrienden

Wij bieden het enige echte Zwem-ABC 

In Nederland mag iedereen zwemles aanbieden en een zwemdiploma uitgeven. Dit is namelijk niet wettelijk geregeld. De verschillende zwemdiploma’s leiden helaas niet altijd op tot dezelfde Nationale Norm Zwemveiligheid.

 

Wij hebben echter de Licentie Nationale Zwemdiploma’s en worden elk jaar onafhankelijk getoetst door de stichting Nationale Raad Zwemveiligheid. Zo weet je als ouder zeker dat de zwemlessen en het zwemdiploma voldoen aan de meest recente kwaliteitscriteria en leg je de basis voor een leven lang zwemplezier en –veiligheid.

Meer informatie over de licentie kunt u vinden op: https://www.allesoverzwemles.nl/

 

Wil jij je kind een goede basis geven voor veel zwemplezier?
Laat ze dan het zwem ABC halen bij de Eindhovense Watervrienden!
We geven zwemles aan kids vanaf 5 jaar.

Je kunt ons vinden in het Ir Ottenbad en Nationaal zwemcentrum de Tongelreep.

We starten met het watervrij maken in het ondiepe water en streven erna iedereen met een volledig zwem ABC op zak te laten vertrekken.
Naast het aanleren van de zwemslagen vinden we veiligheid ook erg belangrijk. We besteden daarom tijdens de lessen ruim de aandacht aan: water oriëntatie, zwemmen met kleding en veilig het bad in en uitgaan.
De lessen duren 40/45 minuten.

Vorderingen
Alle instructeurs houden een score en aanwezigheidslijst bij die zo up to date mogelijk is, dit gebeurt door het inkleuren van vakjes zodat te zien is hoe ver een zwemmer is voor het diploma. Daarnaast heeft iedere zwemmer een eigen kaart, deze kaart schuift steeds mee naar het volgende groepje of diploma. Op deze kaart is te zien hoe lang een zwemmer over de zwemperiode gedaan heeft. Inzage is mogelijk via de uurleider. Op deze manier kan de instructeur door gaan met het geven van de zwemles.

 

Je kunt bij zwemvereniging de Eindhovense Watervrienden ook terecht voor de zwemvaardigheidsdiploma’s 1,2 en 3. Hier werken we verder aan het de zwemtechniek, leren we je nieuwe dingen zoals: vlinderslag, waterpolo slag en keerpunten en verbeteren we het uithoudingsvermogen.

Heb je bij een andere vereniging je zwem ABC gehaald?
Geen probleem! Bij de Eindhovense Watervrienden ben je altijd welkom.
Ben je boven de 18 en wil je leren zwemmen of je techniek verbeteren?
Dan ben je bij de Eindhovense Watervrienden aan het juiste adres.
We bieden een programma voor volwassenen waar je op je eigen tempo kan werken aan je doelen. Ook volwassenen met waterangst kunnen terecht bij de Eindhovense Watervrienden.

Veiligheid staat bij ons hoog in het vaandel. Onze instructeurs en toezichthouders zijn ervaren en gediplomeerde mensen.

Als vereniging zijn we verantwoordelijk voor het geven van bijscholingen aan de instructeurs. De bijscholingen wordt meerdere keren per jaar gegeven. Voor de geïnteresseerde is er een verslag ter inzage beschikbaar.

Tijden diplomazwemmen maandag

Ir. Ottenbad
Kinderen 1 – 19:00 – 19:40
Kinderen 2 – 19:40 – 20:20
Volwassenen 1 – 20:20 – 21:00 uur
Volwassenen 2 – 21:00 – 21:45 uur

Tijden diplomazwemmen dinsdag

Tongelreep
Kinderen : 19:30 – 20:15 uur
Zwemvaardigheid – 19:30 -20:15 uur
Volwassenen 1 – 20:30 – 21:15 uur
Volwassenen 2 – 21:15 – 22:00 uur

“Het plezier in zwemmen  staat bij ons voorop!”