Zondag 22 Mei de 3e wedstrijd in de Zuid-Kompetitie en volgens onze weer experts ook de 3e wedstrijd met regen. Een wedstrijd met veel nieuw; veel nieuwe zwemmers, een nieuwe trainer mee en voor sommige nieuwe afstanden of nieuwe ervaringen op afstanden die al lang niet waren gezwommen.

Nieuw is leuk en heel erg spannend voor kinderen en ouders. Trotse ouders kwamen even in het bad spieken naar hoe goed hun kinderen zwommen om vervolgens terug te moeten naar de slechtzicht tribune. Nazar, nieuw mee als trainer op de wedstrijd, heeft het ook super gedaan. Bij het inzwemmen extra keerpunten geoefend, gezorgd dat kinderen op tijd klaar stonden en geprobeerd ze niet te vroeg weg te laten zwemmen.
Tot slot de nieuwe afstanden met frisse tegenzin en gemopper of juist stil en wensend dat het voorbij was, stonden de zwemmers achter het startblok, het zou zeker niet goed gaan. Tot aan de aantik dat het voorbij was. Blij kwam iedereen uit het water en terecht; er is heel goed gezwommen.

Erg weinig diskwalificaties, wat niet altijd terecht was een schoolslag start bij een vlinder of een vlinderstart bij de borstcrawl, hier en daar zijn we wel gematst. Dat zegt zeker iets over de gezellige sfeer die heerste binnen het bad.

In de uitslag is goed terug te zien hoe we het hebben gedaan. Hier en daar wel een diskwalificatie of een tijd die niet echt vooruit is gegaan. Maar vooral zijn de verbeterde tijden en goede eerste prestaties die wat ons betreft naar voren komen.

Op 19 juni is het tijd voor Zuid-4 dan mogen we weer naar Sittard en gaan we weer met een deel van het team.
Op 10 juli willen we met zijn alle zwemmen in ons eigen bad in Eindhoven, zet het dus vast in je agenda en die van je papa, mama, opa en oma. Want zwemmen gaat natuurlijk sneller als je door een volle tribune naar de finish wordt geroepen.

Abby, Annie, Emile, Harry, Karin, Nazar en Tom