Zondag 24 januari om half 10 verzamelden er ongeveer 60 zwemmers zich in Zeist voor de centrale training die werd georganiseerd vanuit de CWZ. Voor de Eindhovense watervrienden waren 6 zwemmers aanwezig om de 2 uur durende training bij te wonen die onder leiding stond van bondstrainer Claudia Koppenaal. Alle zes de zwemmers hebben zich kandidaat gesteld om geselecteerd te worden voor de bondsploeg die zal deelnemen aan het CSIT toernooi in Den Haag welke van 5 tot 8 mei zal worden georganiseerd.

Bij de jongens C zijn er twee plekken beschikbaar, voor Eindhoven heeft Wietse Vijfvinkel zich kandidaat gesteld. Emma Dirkx, Judith van Kemenade, Niek Janssen, Tom van der Sande en Emile Manni proberen bij de oudste leeftijdscategorie een plekje te veroveren voor de bondsploeg. Bij zowel de heren als de dames zijn er 4 plekken te vergeven.
Tijdens de Bondszwemkampioenschappen zullen ze hun uiterste best doen om zichzelf in de kijker te zwemmen.

Na afloop van de training was er nog een bijeenkomst waarbij alles omtrent de wedstrijd en de bondsploeg werd uitgelegd. Rond half 2 keerde alle zwemmers weer huiswaarts.