Beste Watervrienden,

In deze nieuwsbrief drie onderwerpen:

 • Watervrienden weekend in het weekend van 16 en 17 juli
 • Aangepaste coronaregels in het zwembad
 • De contributie wordt per 1 juli weer geincasseerd

In het weekend van vrijdagavond 16 t/m zaterdagavond 17 juli organiseren we een weekend voor alle leden van de Eindhovense Watervrienden:

 • Op 16 juli organiseren we ‘s-avonds een BBQ en spelletjesavond voor onze functionarissen (onze vrijwilligers)
 • Op 17 juli overdag een spetterende speldag, met een afsluitende BBQ voor jeugd en jongeren (6-25 jaar).
 • Op 17 juli een gezellige BBQ avond voor leden van 25 jaar en ouder
  Er zijn geen deelnamekosten aan deze activiteiten verbonden. Later deze week ontvangen jullie meer informatie, en hoe je jezelf voor dit weekend kan inschrijven. Noteer de datum(s) alvast in jullie agenda!

Vanaf dit weekend is er weer meer mogelijk, ook in het zwembad. Hierbij ontvangen jullie de veranderingen voor het zwemmen:

 • Ouders mogen weer mee naar binnen toe. Let op, zonder mondkapje is 1,5 meter afstand verplicht, en dat is best nog een uitdaging. We verzoeken maximaal met één ouder binnen te komen, en geduld te tonen als je even moet wachten voordat er b.v. ruimte is in de kleedkamer. Er zijn alleen gemarkeerde zitplaatsen beschikbaar. Zijn die niet meer vrij, dan moet je helaas toch weer buiten wachten.
 • Er mag ook weer gedouched worden, maar met de weinige douches bij de zwemlessen, en de handhaving van 1,5 meter afstand kan het wel even duren voordat je aan de beurt bent. Daarom hebben we besloten bij de zwemlessen voor kinderen nog niet te douchen. Ouders wachten bij de kleedlokalen, niet in de natte ruimte. Bij het wedstrijd- en synchroonzwemmen zijn meer douches aanwezig en kunnen kinderen ook douchen. Zwem je bij de volwassenen mee? Heb dan geduld voordat je aan de beurt bent, of ga thuis douchen. Moet je wachten? Houdt dan minimaal 1,5 meter afstand van elkaar.
 • We verzoeken jullie om nog steeds thuis de zwemkleding aan te trekken.

We gaan weer contributie incasseren
Iedereen kan al weer enige weken of zelfs maanden zwemmen. Daarnaast stopt per 1 juli de regeling waarbij de gemeente ons geen facturen voor het gebruikte zwemwater stuurt. Daarom gaan we vanaf 1 juli ook weer de contributie incasseren. We gaan ervan uit dat jullie hier begrip voor hebben.

Tot in het zwembad, en hopelijk ook op het weekend van 16/17 juli!

Jeroen van der Meulen
Voorzitter Eindhovense Watervrienden