Op maandag 19 februari ontving zwemvereniging de Eindhovense Watervrienden (EWV) een waarderingssubsidie van 1000 euro uit handen van wethouder Yasin Torunoglu. De vereniging, die volledig draait op vrijwilligers, biedt zwemlessen aan voor jongeren én volwassenen. EWV leidt tevens mensen op tot gediplomeerde instructeurs/trainers, ook buiten de eigen vereniging.

Een groot deel van de EWV-zwemmers bestaat uit expats en statushouders. Door de grote inzet van vrijwilligerskan het tarief voor de zwemlessen laag gehouden worden. EWV bestaat 60 jaar en organiseert naast zwemlessen nog verschillende activiteiten. Denk aan vriendjes- en vriendinnetjesdagen, open trainingen en familiezwemmen. Ook nemen EWV-leden deel aan het sportstimuleringsproject Kies Je Sport.

EWV heeft een goede samenwerking met de combinatie Jeugdzorg. Ze organiseert de Wintertijd challenge voor de stichting Spieren voor Spieren, zowel voor leden als niet-leden. En ze zijn vertegenwoordigd in de Eindhovense sportraad.

Volgens wethouder Yasin Torunoglu is EWV een vereniging waar Eindhoven trots op kan zijn. “De Eindhovense Watervrienden zijn echte vrienden van onze stad. De vrijwilligers van EWV leggen verbindingen die veel verder gaan dan zomaar een zwemvereniging. Ik neem mijn petje af voor al het moois dat zij met elkaar bereiken.”

cheque ottenbad fotojoslammers4673

cheque ottenbad fotojoslammers4677