Beste zwemmers en ouders,

Zondag 13 december hebben we deel 1 van de WVNL lange baanwedstrijden gezwommen. Tijdens deze wedstrijden wordt er gezwommen in een 50 meter bad met elektronische tijdwaarneming. Hierbij gaat het om de individuele prestatie en ontvangen de nummers 1, 2 en 3 van elke leeftijdscategorie een medaille.

De wedstrijd was in ons eigen zwembad dus dit betekende dat iedereen op tijd (12.00 uur) aanwezig moest zijn om te helpen met het opbouwen van het zwembad. Dit verliep als een geoliede machine waardoor we op tijd klaar waren zodat we alle verenigingen om 13.00 uur konden beginnen met inzwemmen.

Na de opmars en een proefstart, deze was wel nodig omdat het geven van het startsignaal nog niet optimaal verliep, begonnen we de wedstrijd met 50 meter rugslag voor de heren. In één programma zwemmen meerdere leeftijdscategorieën, dus het is niet altijd meteen duidelijk of je een medaille hebt gehaald. Wat wel duidelijk zichtbaar is, is de tijd die je hebt gezwommen, deze verschijnt met grote cijfers op het uitslagenbord, extra spannend als je dus aantikt en op het bord kijkt, heb ik mijn tijd verbeterd of voor het eerst de afstand gezwommen in een mooie tijd. Voor heel veel zwemmers was dit het geval, SUPER GOED GEDAAN!!!!

Door veel zwemmers zijn afstanden gezwommen die ze nog nooit, tijdens een wedstrijd, hebben gezwommen (bijv. 200 meter vrije slag, 100 meter vlinderslag en 200 meter wisselslag). Dit leverde daarom ook een aantal nieuwe clubrecords op.
Door alle zwemmers is er heel goed gezwommen wat resulteerde in heel veel goede persoonlijke tijden, 20 medailles (4x Goud, 6 x Zilver en 10 x Brons) en maar liefst 5 clubrecords.

Massimo, Dylan, Judith, Miruna, Emile, Niek, Rick, Pim, Lena, Emma, Wietse, Tjarco en Denise van harte gefeliciteerd met jullie behaalde medaille(s).

Jil, Lena, Miruna, Janna en Wietse van harte gefeliciteerd met het nieuwe clubrecord.

Na afloop heeft iedereen geweldig geholpen met het opruimen van het zwembad zodat dit ook weer snel was gebeurd.

Nog een speciale dank aan Myron en Marit die speciaal aanwezig waren om te helpen tijdens de medaille-uitreiking.

Natuurlijk dank aan alle vrijwilligers die geholpen hebben om deze wedstrijd tot een groot succes te maken.

Voor iedereen alvast hele fijne feestdagen en op naar een sportief 2016! We hopen jullie allemaal weer aan de start te zien op 10 januari, wanneer er een limietwedstrijd door onszelf wordt georganiseerd in het Van Lint bad (TU-bad) in Eindhoven.

Abby, Annie, Emile, Harry, Karin en Tom

KLIK HIER VOOR DE FOTO’S VAN DE WEDSTRIJD