Maandag 4 en dinsdag 5 juli was het weer zover, er werd weer afgezwommen voor een diploma. Voor heel veel kinderen is dit een hele spannende avond, zeker voor degene die op gaan voor het diploma A. Zij zijn nog geen ervaringsdeskundige zoals degene die opgaan voor diploma C en dus al de ervaring hebben van twee keer diploma zwemmen.

Ondanks alle ervaring zijn er nog steeds kinderen die twijfelen aan hun eigen kunnen. Vooral door het gat zwemmen blijft voor vele een uitdaging. Dit is ook een heel belangrijk element want dat gat moet gehaald worden. Niet door het gat is geen diploma en dit komt omdat dit zo goed meetbaar is. Als de borstcrawl een keer wat minder is of de schoolslag is dat niet zo’n probleem maar dat gat is voor iedereen zichtbaar als dat een keer niet lukt. Gelukkig mag je het dan nog een keer proberen en een derde keer vaak ook wel, maar daarna houdt het op.

Maar ondanks alle zenuwen en twijfels hebben alle kinderen die opgegaan zijn er weer een diploma bij. Goed gedaan allemaal.

Dan was het op 11 juli nog een keer diploma zwemmen en dit keer voor zwemvaardigheid 1, 2 en 3. Ook voor deze kinderen was het spannend zeker voor de 5 die normaal elke week op dinsdag in zwembad de Tongelreep zwemmen. Voor hen was het niet alleen spannend voor het afzwemmen maar zij zwommen ook nog eens in een bad waar de meeste nog nooit geweest waren. Als je normaal zwemt in een bad waar het diepste gedeelte 2 meter is dan is een bad van 4 meter diep opeens heel erg diep. Dan heb je nog die duikplank in de weg zitten waarvoor je bang bent om er tegen aan te duiken. Daar is hij natuurlijk te ver weg voor maar weten zij veel, zij komen nooit in het Ottenbad. Gelukkig is alles goed verlopen en ook zijn zij weer een diploma rijker.

Onderstaand een overzicht van het aantal kandidaten en de behaalde diploma’s.

Diploma
A 12 kinderen mochten op en 12 kinderen zijn geslaagd!
B 12 kinderen mochten op en 12 kinderen zijn geslaagd!
C 7 kinderen mochten op en 7 kinderen zijn geslaagd!
ZV1 2 kinderen mochten op en 2 kinderen zijn geslaagd!
ZV2 4 kinderen mochten op en 4 kinderen zijn geslaagd!
ZV3 4 kinderen mochten op en 4 kinderen zijn geslaagd!

Goed gedaan allemaal, gefeliciteerd met het behaalde diploma.

ZTC