Beste Watervrienden,

Zoals jullie hebben meegekregen zijn er sinds vorige week extra regels van kracht aangaande het sporten in Coronatijd. Deze maatregelen hebben helaas grote invloed op het zwemmen binnen onze vereniging. We mogen bijvoorbeeld nog maar 30 personen in één ruimte toelaten (exclusief personeel zwembad en instructeurs/trainers van ons), waarbij er maar 15 volwassenen in het 25 mtr bad mogen zwemmen. Daarom het volgende:

1) Wedstrijd-en Synchroploeg mogen samen maximaal 30 zwemmers in het 50 meter bad hebben. Onderling is gekeken hoe dit wordt opgelost, en dit wordt rechtstreeks met de leden van de Synchro- en Wedstrijdploeg gedeeld

2) Op maandagavond Ottenbad tijdens het zwemmen van de kinderen schuiven we wat baden en banen, maar niet met tijdstippen. Geef aub aan de kinderen aan dat ze eventueel in een andere badje gaan zwemmen.

3) Maandagavond Ottenbad volwassenen: Van 20.20 tot 21:00 is er helaas geen trimzwemmen, er mogen maximaal 15 volwassenen baantje zwemmen, en deze keer hebben we voor de leszwemmers en de vrijebaan gekozen (die mochten voor de vakantie niet zwemmen).

4) Maandagavond Ottenbad volwassenen: Van 21:00 tot 21:45. We mogen met maximaal 15 volwassenen in het 25 meterbad zwemmen. Hierdoor zullen we elke maandagochtend aangeven wie van diegenen die zich aangemeld hebben via de App mogen komen zwemmen. Zijn het er geen 15, dan zullen we de resterende plaatsen aanbieden aan de trimzwemmers van 20.20 uur (Dit gaat via de app van 20.20 uur).

5) Maandagavond Ottenbad les ondiep water Ottenbad: Er kunnen maximaal 8 zwemmers les hebben (twee groepjes van vier). Regel aub onderling dat jullie met maximaal 8 zwemmers komen.

6) Voor de dinsdagavond Tongelreep volgt deze week meer informatie, we zitten samen met een andere gebruiker in één ruimte, en moeten nog helder krijgen met hoeveel personen we kunnen zwemmen. Deze week is het 25 meter bad en ondiepe in de de Tongelreep gesloten, dus we hebben ook nog een beetje tijd.

De reeds afgekondigde regels blijven ook van toepassing:

1) Thuis alvast je zwemkleren onder je normale kleren aantrekken, en ga thuis ook naar de WC
2) 13 jaar en ouder bij binnenkomst een mondkapje dragen totdat er te water wordt gegaan
3)Buiten wachten tot je wordt opgehaald
4) Desinnfecteer je handen bij binnenkomst
5) Kom niet naar het zwembad als je
6) coronaverschijnselen of Corona hebt
7) Kom niet naar het zwembad als een huis/gezinsgenoot Corona heeft
8) Er kan niet gedouched worden

Wij vinden dit ook heel vervelend, maar begrijpelijk. We hopen dat het maar 4 weken van toepassing zal zijn, en vooral dat we mogen blijven zwemmen.

Stay safe, en ik wens iedereen een goede gezondheid toe,

Jeroen van der Meulen
Voorzitter Eindhovense Watervrienden