Goed nieuws! In de meivakantie gaat het zwem ABC gewoon door. We hebben afgelopen maanden al redelijk wat lessen gemist dus hebben wij besloten in de meivakantie door te gaan met zwemles. Met uitzondering van 4 mei 2021.

Natuurlijk staat de veiligheid nog altijd voorop. Daarom zijn er wel een aantal voorwaarden en maatregelen waar we ons aan moeten houden. Ook in de meivakantie. Zie hieronder nog even de belangrijke voorwaarden / maatregelen.

  • Kinderen met verkoudheidsklachten (neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn) of andere klachten die kunnen duiden op corona, (hoesten, benauwdheid, verhoging/koorts en plotseling verlies van reuk en/of smaak) blijven thuis.
  • NIEUW: Indien het omkleden/afdrogen niet door het kind zelf kan gebeuren is het toegestaan dat een ouder/verzorger meegaat om te helpen;
  • NIEUW: Het is echter wel de bedoeling dat de 1.5 meter ook in het omkleedgedeelte aangehouden wordt. Voor de zwemles zelf geldt dat ouders/verzorgers niet mee mogen de zwemzaal in en dus op een andere plek (buiten) moeten wachten.
  • NIEUW: Een EWV functionaris neemt de kinderen mee naar binnen, waarna bij het zwembad de kleding/badjas wordt uitgetrokken (makkelijk is een tas mee te geven om de kleding in te doen). De ouders wachten tijdens de les buiten het zwembad;
  • NIEUW: Na de zwemles brengt een EWV functionaris de kinderen (met badjas/kleding) naar de kleedkamer, waar de ouders op 1,5 meter afstand de kinderen kunnen afdrogen en aankleden.
  • Trek je kind thuis de badkleding alvast onder de gewone kleding aan. Doe hem of haar iets aan dat makkelijk uit en aan kan. Dit zorgt ervoor dat kinderen snel en zelfstandig kunnen omkleden, met voldoende ruimte.
  • Laat geen kleding in de omkleedhokjes hangen, maar neem deze mee naar de zwemzaal.
  • De douches zijn gesloten. Toiletten zijn wel open. Kinderen mogen deze alleen gebruiken, als het echt nodig is.

De bovenstaande voorwaarden/maatregelen kunnen nog veranderen voordat de zwemlessen van start gaan hou de facebook en de website in de gaten zodat je zeker weet welke maatregelen gelden.