Marathon-Eindhoven

Op zondag 8 oktober 2017 wordt de 34e editie van de ‘Marathon Eindhoven’ georganiseerd. Het evenement dat jaarlijks ruim 24.000 deelnemers en ­­zo’n 175.000 toeschouwers op de been brengt. Dit kan niet georganiseerd worden zonder de inzet van vrijwilligers. Wanneer jij als vrijwilliger van de Eindhovense Watervrienden de DLL Marathon Eindhoven ondersteunt, ontvangt onze vereniging daarvoor per persoon een bijdrage in de clubkas!
Daarom zijn we op zoek naar vrijwilligers die zin hebben om de dag van de marathon mee te komen helpen. Elk jaar gaat er al een delegatie namens de Eindhovense Watervrienden. Wil jij daarbij aansluiten? Leuk! We gaan er een gezellige dag van maken.

Wat voor taken zijn er beschikbaar?
De organisatie probeert zoveel mogelijk de vrijwilligers van een vereniging als groep een taak toe te bedelen. Het tijdsbestek van inzet is afhankelijk van de taak en locatie. De volgende taken zijn beschikbaar:

Verzorgingsposten Vrijwilligers reiken op verschillende plaatsen langs het parcours water, sponzen, sportdrank of fruit uit aan deelnemers.

Parcoursbewaking Om de veiligheid van deelnemers te garanderen en omwonenden te informeren, staan langs de hele route parcoursbewakers.

Wisselpunten Estafettemarathon Voor de estafettemarathon worden 3 wisselpunten ingericht. Vrijwilligers zorgen ervoor dat het wisselen goed verloopt.

KM-aanduiding Langs het parcours van de hele en halve Marathon staan iedere kilometer vrijwilligers met borden, die de daar gelopen afstand aangeven.

Kledingdepot Lopers kunnen in het Beursgebouw hun kleding in bewaring geven. Vrijwilligers zorgen van het aannemen, de uitgifte en bewaking van de kleding.

Logistiek/Facilitair Vrijwilligers kunnen ook ingezet worden bij het transport, het laden en lossen van materiaal langs het parcours. Wij zorgen voor de vervoersmiddelen, jij bent minimaal in het bezit van rijbewijs B

Aan vrijwilligerswerk voor DLL Marathon Eindhoven zijn een aantal regels verbonden die we jullie graag op voorhand willen laten weten.

– Minimumleeftijd is 16 jaar.
– Wanneer een instructieavond gegeven wordt, versturen wij automatisch een uitnodiging.
Zorg ervoor dat de hele groep bij deze instructieavond aanwezig bent.
– Volg de instructies altijd goed op.
– Vrijwillig betekent niet vrijblijvend. We rekenen na aanmelding op jullie inzet.
– Voorafgaand aan de marathon is er een informatiebijeenkomst waar je nadere instructies
krijgt voor de marathondag zelf.

Lijkt het je leuk om mee te helpen? Geef je dan voor 10 juli op bij Nicole Krenning: nicole.krenning@vodafonethuis.nl. Laat in de mail weten wat je leuk lijkt om te doen. Tot dan!

Groetjes,

Nicole Krenning en Wendy Strijk

Marathon-Eindhoven