Zondag 2 oktober werden de Watervrienden Nederland Master Zwemkampioenschappen gehouden in zwembad De Planeet te Haarlem. Deze wedstrijd was het 2de kwalificatiemoment voor de CSIT World Sports Games in Riga (Letland) in 2017.

Mede hierdoor was er een grotere groep zwemmers vanuit Eindhoven naar Haarlem toegekomen en wat hebben zij goed gepresteerd!

Het begon al in programma 1 waar Emile mocht openen voor Eindhoven op de 200 meter wisselslag. Na een gigantisch snelle race tikte Emile als 1ste aan. Zowel in zijn leeftijdscategorie, als overall.

In programma 5 mocht Marcel de 200 meter rugslag zwemmen en ook hij tikte als 1ste aan. Zowel in zijn leeftijdscategorie, als overall.

Daarna was het de beurt aan Tjarco die de 100 meter vlinderslag zwom. Ook hij tikte ook als 1ste aan, zowel in zijn leeftijdscategorie, als overall. Judith maakte de 100 meter vlinderslag tot een Eindhovense feestje door hier in haar leeftijdscategorie als 1ste aan te tikken, dik voor de rest.

Voor Abby was het toen tijd geworden voor haar eerste actiemoment. De 100 meter schoolslag. Abby haalde hier een 1ste plek, met ruim 21 seconden voorsprong op nummer 2!

Ankie werd 1ste op de 50 meter vlinderslag in haar leeftijdscategorie, dus zo stapelden de medailles zich toch mooi op voor Eindhoven.

Na de pauze mocht Emile uitkomen op de 200 meter vrije slag, waar hij een gouden medaille binnenhaalde en ook Judith werd op de 200 meter vrije slag 1ste in haar leeftijdscategorie.

Ankie werd op de 100 meter rugslag netjes 2de in haar leeftijdscategorie achter Pauline, top! Op de 100 meter wisselslag werd Marcel daarna 1ste. Tjarco zwom naar een mooie 1ste plek in zijn leeftijdscategorie op de 100 meter vrije slag.

Maar daarmee waren wij nog niet klaar met medailles binnen slepen. Abby en Judith waren zo aan elkaar gewaagd dat ze beiden 1.08.40 zwommen op de 100 meter vrije slag, waardoor zij gedeeld 2de werden in hun leeftijdscategorie. Ankie zwom zich in haar leeftijdscategorie op de 100 meter vrije slag naar een 1ste plek.

Als afsluiter van de dag werden er nog estafettes gezwommen. Abby, Judith, Marcel en Tjarco zwommen zich naar een 2de plek in hun leeftijdscategorie op de 4x 50 meter vrije slag gemengd.

De totaalscore van medailles is geworden
– 11 gouden medailles
– 4 zilveren medailles

Behalve de goede prestaties was het vooral ook een gezellige dag!

Nog belangrijk om te melden dat Annie & Claudia speciaal voor de zwemmers zijn meegegaan. Annie om de hele middag als official aan het bad te staan! Annie, bedankt!

Claudia vanuit haar rol als Bondcoach van de toekomstige Bondsploeg, bedankt voor het klokken enzovoort.