Er zijn weer nieuwe maatregelen van de overheid ivm de bestrijding van Corona/Covid19.

De belangrijkste wijziging voor ons is dat alle personen van 18 jaar en ouder (zwemmers of ouders/verzorgers) het zwembad binnen kunnen komen door het laten scannen van hun QR code + ID bewijs controle. Pas als de QR code een groen vinkje geeft (dus ofwel volledig gevaccineerd, ofwel negatief getest, ofwel hersteld van Covid 19) mogen ze het zwembad binnen.

Dit scannen wordt gedaan door iemand van het zwembad / gemeente Eindhoven.

Daarnaast is de 1,5M regel van kracht (behalve in het water). Wij verzoeken jullie allen om dez 1,5M afstand te bewaren van niet gezinsleden, ook tijdens het douchen.

Verder blijven de basisregels van kracht:

  • Bij klachten blijf je thuis!
  • Als je in contact bent geweest met een positief besmet persoon, blijf je thuis!
  • Als iemand in jouw huishouden positief getest is, blijf je thuis!
  • Mondkapjes zijn niet meer verplicht, ze mogen natuurlijk wel gedragen worden.

Helaas treft deze maatregel een aantal van onze leden die bijvoorbeeld in het buitenland een vaccinatie hebben laten zetten, of niet een Europese nationaliteit hebben. Wij betreuren het zeer, maar op dit moment hebben we hier geen oplossing voor. Mocht je hierdoor getroffen zijn, neem dan contact op met voorzitter@eindhovense-watervrienden.nl , dan kunnen we je lidmaatschap tijdelijk opschorten. We hebben de gemeente gevraagd om hier samen met de landelijke overheid een oplossing voor te vinden.

Stay safe!