Een paar weken voor het diplomazwemmen, keek Ingrid tijdens de training of ze dacht dat we op konden. Bij mij had ze er wel vertrouwen in. Meer dan ik denk ik, want ik was pas een paar weken bezig. Gelukkig gingen de trainingen steeds beter en op 6 november had ik er zelf ook wel vertrouwen in.

Dus reed ik die ochtend naar Tilburg. Toen bleek wel dat ook als je 23 jaar bent, je nog steeds erg zenuwachtig kan zijn voor het diplomazwemmen. Tijdens het zwemmen verdwenen de meeste zenuwen en was ik best tevreden. Behalve over het stuwen, dat ging natuurlijk net die dag niet helemaal in een rechte lijn.

Nadat ik klaar was, was het erg leuk om naar iedereen te kijken die na mij moest, kon ik vast een beetje spieken wat ik allemaal nog ging leren.

Toen iedereen weer omgekleed was, gingen we naar de kantine voor de diploma-uitreiking. Wat blijkt, misschien ben ik iets te perfectionistisch, ik was namelijk zelfs cum laude geslaagd! Dat stuwen ging dus ook gewoon goed. Iedereen die op ging vanuit Eindhoven is die dag geslaagd! Allemaal nog gefeliciteerd en op naar het volgende diploma!