Zoals gebruikelijk sluiten we het zwemjaar af met een spelletjes avond of familiezwemmen. Dit keer was dit op maandag 18 juli.

De kinderen werden in groepen verdeeld en konden deelnemen aan diverse spelletjes. Voor alle kinderen zonder diploma was dit in het instructiebad voor aale kinderen met een diploma in het diepe bad.

Voor elk spelletje kregen de kinderen 10-15 minuten de tijd en daarna gingen ze door naar het volgende spel.

Voor het instructiebad stonden de volgende spelletjes op het programma:

  • Oberrace: probeer zoveel mogelijk bekertjes water die op een plankje staan naar de overkant te brengen en dan leeggieten in een emmer.
  • Bal in kulbuto: hierbij moest je proberen om een bal in een drijvend doel te gooien. Maar doordat er ook een keeper was, was dit toch niet zo makkelijk.
  • Opduiken ringen: wie haalt de meeste ringen van de bodem.
  • Pionnen omgooien: probeer met een bal zoveel mogelijk pionnen om te gooien.
  • Rookworstenrace: de jaarlijks terugkerende rookworsten blijven in trek, maar wat is er dan ook leuker dan lekker in een rookworst te hangen en te zorgen dat je aan de overkant komt.

Ook in het diepe bad hadden we verschillende spelletjes in de aanbieding, waarbij soms heel fanatiek meegedaan werd. In het diepe bad werd in de volgende spelletjes geconcureerd:

  • Zwembandenrace: hier wordt het iets anders genoemd maar ook hier waren de beruchte rookworsten weer aanwezig, alleen moest men nu niet naar de overkant maar ook weer terug. Sommige kinderen waren heel fanatiek en andere genoten van een beetje dobberen.
  • Bal in doel: om het wat moeilijker te maken was en geen doel maar een pion op de kant die geraakt moest worden. Degene die meegedaan hebben met het keuzepakket afgelopen periode hadden hierbij natuurlijk wel een klein voordeel. Maar ook alle andere waren zeer goed bezig.
  • Oberrace: ook hier was de bedoeling om een plankje met drie bekertjes water naar de emmer aan de overkant te brengen. Maar om het moeilijk te maken moeste men over een lange mat, die tussen beide kanten van het zwembad lag, heen lopen. Dat viel niet mee en daardoor kwamen er heel wat bekertjes in het zwembad terecht in plaats van in de emmer.
  • Bal in kubulto: ook in het diepe bad moest in een drijvend doel gegooid worden, omdat dit al zwemmend/watertrappend moest gebeuren was dit toch wat moeilijker dan gedacht.
  • Mat estafette: hierbij werd elk team verdeeld over twee matten. Een aantal kinderen op de mat en een even aantal kinderen moesten deze matten naar de overkant duwen. Daar werd gewisseld, de zwemmers op de mat en de andere duwen en wie is dan het eerst weer terug.

Ook hier ging het af en toe er heel fanatiek aan toe mede door een zeer enthousiaste instructeur die de kinderen bijna naar de overkant schreeuwde.

Al met al was het weer een leuke avond die werd afgesloten met een bekertje limonade.

Wij wensen jullie allemaal een fijne vakantie en zien jullie op 5 september hopelijk weer allemaal terug.

ZTC.

spelletjesavond 2016 1