Maanden hebben we er naar uitgekeken en nu is het alweer voorbij gevlogen… de world sport games is Italië. Het was gewoon fantastisch!! Door beide teams is er fantastisch gezwommen. Laten we beginnen met onze vertegenwoordigster binnen de jeugdbond Denise. Zij heeft samen met de dames F twee keer brons gezwommen met de estafettes. Persoonlijk heeft ze kei hard gevochten op de laatste afstand de 200 wissel en dat werd beloond met een bronzen plak. Het hele jeugdteam is in het klassement 3x 3e geworden dat betekent de jongens, de meisjes en overall.

Dan is het tijd voor onze masters daar waren twee afgevaardigden Abby en Marcel. Zij mochten een estafette samen zwemmen voor een zilveren plak. Ook zij mochten persoonlijk zwemmen met groot succes! Abby heeft in totaal 11 medailles bij elkaar gezwommen waarmee een volledig pallet aan medaille kleuren is ontstaan en Marcel heeft 10 medailles opgehaald. De masters hebben een record aan medailles gebroken in totaal heeft het team 162 medailles behaald. Het oude record stond op 150. Wat goed was voor een 1e plaats in het overall klassement. Toch een kleine verrassing aangezien we de hele week tweede stonden.

Naast het zwemmen en medailles verdienen was de sfeer top. Er werd voor elkaar geroepen, gejuicht, meegeleefd en geluierd in de zon. Behalve voor de bondscoach zij was met haar team heel de dag in het bad ’s ochtends om de jeugd te laten stralen en ’s middags om de masters klaar te stomen. Dus alle gewonnen prijzen en de goede sfeer zijn zeker ook aan haar te danken.