In het weekend 3 t/m 5 juni ging een dappere groep watervrienden en vriendinnen op pad in het grote sprookjesbos. Hun hulp was ingeroepen door klein duimpje. Door een nieuwe schoonmaker was het sprookjesboek in de wasmachine en de droger gedaan. Hierdoor zaten alle sprookjes door elkaar. Klein duimpje was te hulp geschoten en had de hulp van dappere watervrienden en vriendinnen ingeroepen om alle sprookjes weer in orde te maken.

Nadat kleinduimpje de kinderen verwelkomt had op het kamphuis en ze groepjes gevormd hadden, kwamen ze al het eerste sprookje tegen wat door elkaar zat. Roodkapje was haar kapje en haar oma kwijt, terwijl de gelaarsde kat ook oma zocht. De kinderen gingen hard aan de slag om oma te zoeken en roodkapje te helpen.

De volgende ochtend kwamen ze sneeuwwitje tegen, die haar zeven dwergen kwijt is. Ook dit sprookje moet weer kloppend gemaakt worden, dus gingen de kinderen aan de slag met een tocht door het bos en door Geldrop om op zoek te gaan naar de dwergen. Maar de dwergen waren vergeten wie ze zijn. De hulp van een aantal tovenaars wordt ingeschakeld om de dwergen helpen te herinneren wie ze waren. Als de kinderen ook sneeuwwitje en de dwergen geholpen hebben gaan ze lekker lunchen. Maar de dwergen zaten met nog een probleem. Ze hadden niet genoeg diamanten kunnen mijnen, de kinderen helpen de dwergen de diamanten langs de boze opzieners te smokkelen..

s’Middags bleek er een huizen crisis te zijn, rapunzel is haar toren kwijt aan de heks. De heks is haar snoep huisje kwijt. De kinderen boden ook hier een oplossing , ze sparen de snoepjes bij elkaar en bouwen allemaal een nieuw huisje.

Na een harde dag werk was het tijd voor een lekkere maaltijd! “SOEP SOEP SOEP…” klonk het aan tafel!

Na het eten komt het volgende sprookjesfiguur dat in de problemen zit. Assepoester moet naar het bal, maar omdat de fee kwijt is heeft ze niet haar nette kleren gekregen. Hiervoor gaan de kinderen zorgen, ze zorgen ervoor dat Assepoesters oude kleren worden ingeruild voor nieuwe jurken, armbanden en muiltjes. Als ze klaar zijn, is Assepoester helemaal klaar voor het bal.

Op zondag besluiten de kinderen samen met kleinduimpje dat ze het niet meer gaan redden om alle sprookjes te repareren. Klein duimpje heeft een rondgevraagd en kent wel een toverkol die kan helpen. Samen brouwen ze een drankje en vinden de schrijver van het sprookjesboek. Samen zetten ze alle woorden weer op de goede plek in het sprookjesboek en is de grote klus weer geklaard!

Iedereen bedankt voor het gezellige weekend!