Afgelopen zondag was de eerste wedstrijd van het zwemseizoen en wat zijn we het fantastische begonnen. Als een echt team hebben we daar gestaan. Er werd fanatiek gecoacht door jong en oud. Als een trainer even niet had kunnen zien hoeveelste je was geworden was er altijd een zwemmer die je tijd had of wist als hoeveelste je had aangetikt. Super om te zien hoe jong en oud elkaar daarbij hielp en aanmoedigde. Wat ook zeker nodig was want wat waren we met veel zwemmers naar Tilburg gekomen. We waren met het grootste team aanwezig waardoor er series waren die bijna alleen gevuld waren met Eindhovense zwemmers. En dat is dan moeilijk kijken voor de trainers.


Ook de sfeer tijdens het wachten op de tribune was gezellig, er werden spelletjes met elkaar gespeeld en puzzels opgelost. Soms alleen of met je zwemvriendje en soms met die grote stoere jongen van twee groepjes hoger. 

Dan te bedenken dat we er drie weken geleden er voor het eerste weer in doken om te gaan trainen, de vakantie kan je nog zien op al die bruine koppies. Dat maakte niks uit voor het team gevoel en al helemaal niet voor de persoonlijke records, de ene na de andere tijd werd verbeterd. Wat zorgde voor een punten regen. En bepaalde dat we gisteren de Zuid Kompetitie aan kop zijn begonnen.

Eindhoven 168
Helmond 163
Born 161
Valkenswaard 157
Geleen 121
Tilburg 91

Wij als trainers kunnen zeggen dat we heel trots zijn op ons team. We gingen met een heerlijk gevoel naar huis. Trots op hoe goed alle zwemmers hebben gezwommen, voor een aantal de eerste echte wedstrijd! En trots dat we er hebben gestaan als een team tot het einde van de wedstrijd.

Samen zijn we gekomen en gegaan we hebben er zeker als een team gestaan!

Abby, Annie, Emile, Harry, Karin en Tom