Twee jaar gelden stond het groot in de krant: De Tongelreep gaat dicht. Dit ging echter over het golfslagbad, maar er waren ook voor ons slechte plannen gemaakt. Afgelopen twee jaar heb ik in mijn rol als vertegenwoordiger van de Eindhovense zwemverenigingen veel tijd besteed om ervoor te zorgen dat deze initiële plannen voor de verbouwing van de Tongelreep aangepast zouden worden. In de eerste plannen zouden we 9-12 maanden dicht gaan voor een verbouwing. Dat was werkelijk onwenselijk en na enige druk op de locale politieke partijen, en een wisseling van de wethouder van Sport hebben we een nieuwe start gemaakt.

De gemeente is nadat de gemeenteraad daartoe opdracht toe had gegeven (die weer was ingefluisterd door ons 🙂 in nauwe samenwerking met de verenigingen en recreanten tot een nieuw plan gekomen. Uitgangspunten waren: gebruikers moeten dat kunnen gaan doen wat ze nu ook doen, tijdens de verbouwing moet er gezwommen kunnen worden, kosten naar beneden en tarieven betaalbaar. Dit alles is gelukt in een nieuw plan. Dit nieuwe plan geeft ons dadelijk een nieuw 25 meter bad (met een baan extra), en net zoals nu baden voor zwemles met warm water en een beweegbare bodem.

De verbouwing (nieuwbouw) wordt zo uitgevoerd dat er eerst op de plaats van het huidige buitenbad en ligweide een nieuw 25 meter bad, met de twee andere baden komt, en daarna zal het oude 25 meter bouw gesloopt worden en komt daar een nieuw bad voor recreanten. Dit alles zonder franje, maar wel met alles wat ons hartje begeert.

We zijn blij dat onze inspanning tot dit resultaat heeft mogen leiden, want de aanbestedingsprocedure is inmiddels begonnen, en naar verwachting kunnen eind 2019 in het nieuwe zwembad gaan zwemmen!

8c0a9080-4b82-46c0-8e07-242e0ad7c8dc