Zondag 11 oktober was de marathon van Eindhoven, op deze zonnige dag met een frisse wind werd er hard gelopen. Maar dit was niet van toepassing voor de Watervrienden in het Zuiden van Nederland. In Valkenswaard was namelijk de eerste algemene wedstrijd in de Zuid-Kompetitie.

Met een bijna voltallig team namen we zoveel plek in dat er een extra bank bij gehaald werd om iedereen een plaatsje te kunnen geven. Zoals wij als ploeg zijn, hebben we zondag een gezellige en fanatieke wedstrijd neergezet. Ik weet niet hoe het met jullie stemmen zat maar bij mij thuis vonden ze het wel lekker rustig. 

Hier en daar zijn er wat onoplettende diskwalificaties gevallen, maar dat hoort nou eenmaal bij de wedstrijd spanning. Een lesje waar je van leert. Tegen over die onoplettendheid waren er ook positieve verassingen. Zo zijn de jongens en meisjes A/B met de estafettes beide eerste geworden. Ook zijn er veel persoonlijke record verbroken en persoonlijke hobbels overwonnen. Want 200 meter is toch wel heel erg ver zwemmen in een slag die je nooit traint omdat je denkt dat je daar toch niet het beste in bent, of omdat je weer voor het eerste sinds lange tijd weer een wedstrijd moest zwemmen; goed gedaan Emma, Victoria, Myrthe en Rick.
Het beste is natuurlijk dat Tom weer extra werk heeft want de clubrecords moeten ook weer bijgewerkt worden.

Wij als trainers hebben zondag ook mooi kunnen zien waar we de komende tijd weer aan kunnen gaan werken om jullie allemaal nog beter te maken. Voor de een zijn de keerpunten toch echt een leerproject en voor de ander het uitdrijven of het blijven concentreren op het zwemmen tijdens je afstand. Nog genoeg werk aan de winkel dus voor het komende seizoen!

Eindstand van deze wedstrijd:

1. WV Born NEP 178 punten
2. WV Valkenswaard WVV 164 punten
3. Helmondse Watervrienden HWV 160 punten
4. Eindhovense WV EWV 148 punten
5. WV Geleen WVG 109 punten
6. Deurnese WV DWV 99 punten

Tussenstand Zuid-Kompetitie na twee wedstrijden:

1. WV Born NEP 339 punten
2. Helmondse Watervrienden HWV 323 punten
3. WV Valkenswaard WVV 321 punten
4. Eindhovense WV EWV 316 punten
5. WV Geleen WVG 230 punten
6. Deurnese WV DWV 99 punten
7. Tilburgese WV TWV 91 punten

De volgende wedstrijd is, de eerste LZK-wedstrijd van het seizoen, op zondag 8 november; thuis in Eindhoven. Mocht je niet hoeven te zwemmen maar wel zin hebben om je team aan te komen moedigen, iedereen is van harte welkom!

Abby, Annie, Emile, Harry, Karin en Tom