Op zondag 13 en 20 maart zijn de jaarlijkse BondsZwemKampioenschappen (BZK) weer gehouden. Dit zijn, voor de individuele zwemmer, de belangrijkste wedstrijden van het seizoen. Tijdens deze wedstrijden wordt bepaald wie de bondskampioenen (Nederlands Kampioenen bij onze zwembond Watervrienden Nederland) worden.

BZK dag 1
De eerste dag van de kampioenschappen werden georganiseerd in Almere. Met 12 zwemmers (helaas was Abby ziek) namen we deel aan deze belangrijke wedstrijd. Het was een gezellige dag met grote successen, veel persoonlijke verbeteringen, prachtige medailles maar helaas ook persoonlijke teleurstellingen (diskwalificaties). Alle zwemmers werden luid aangemoedigd. In totaal hebben we 10 medailles gehaald op dag 1. Goud (Emile 2x en Wietse 1x), Zilver (Niek 2x en Wietse 1x) en Brons (Niek, Tom en Sil). De 10e medailles was een bijzondere, na een spannende strijd werd de heren estafetteploeg 1e op de 4 x 100 meter vrije slag. GEFELICITEERD MANNEN!

De estafetteploeg van de dames behaalde helaas geen medaille maar door het invallen door Thymara kon de ploeg wel deelnemen.

Voordat we de terugreis naar Eindhoven begonnen zijn we met een groot deel van de deelnemers en trainers gaan eten bij de Mc Donalds in Almere.

BZK dag 2
Dag twee van de BZK werd georganiseerd in IJmuiden. Met 14 deelnemers (Abby was gelukkig weer beter) vertrokken we weer vanaf Ekkersrijt. Ook deze dag was er een met grote successen en prachtige medailles. Helaas waren er nu ook weer enkele diskwalificaties. Tijdens belangrijke wedstrijden, met extra spanning, gaat er soms wat mis wat anders altijd goed gaat. Ondanks deze kleine hobbels was de sfeer weer super en bleef iedereen elkaar luid aanmoedigen. Nu mochten we zelfs 11 medailles in ontvangst nemen. De medailles van dag 2: Goud (Emile 3x, Niek 1x en Wietse 1x), Zilver (Tjarco) en Brons (Tom, Denise en Sil). Dit keer vielen bij de estafettes zowel de heren als de dames in de prijzen. De heren wonnen met overmacht de 4 x 100 meter wisselslag estafette en de dames wonnen, na een felle strijd, een bronzen medailles op de 4 x 100 meter vrije slag estafette. GEFELICITEERD ALLEMAAL!

Dit keer zijn we met alle trainers, zwemmers en ouders/supporters gaan eten bij de Mc Donalds.

Iedereen kan terugkijken op twee zeer geslaagde en succesvolle dagen.

Als kroon op deze mooie prestaties zijn Wietse, Emile en Niek geselecteerd voor de WVNL bondsploeg, waarmee ze in mei onder leiding van bondstrainer Claudia een internationale wedstrijd gaat zwemmen. Deze internationale wedstrijd wordt dit jaar gehouden in Nederland en wel in Den Haag. Dus kom gerust kijken en ons aanmoedigen van donderdag 5 mei tot en met zondag 8 mei!

Als trainers kunnen we alleen maar erg trots zijn op deze prestatie en de inspanning van alle zwemmers zowel op de wedstrijd als in de voorgaande maanden.

Abby, Annie, Claudia, Emile, Harry, Karin en Tom

IMG-20160320-WA0000